Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

180x200 matrac

Ahogy az az ágykereteknél is lenni szokott, úgy a matracoknál is megvannak a megszokott, standard méretek. Ezek általában igazodnak az ágykeretek méreteihez, hiszen a kettőnek illeszkednie kell egymáshoz.


Magyarországon a megszokott méretek az egyszemélyes és a kétszemélyes kategóriába sorolhatók. A kétszemélyes méretek között is találunk különbözőt, hiszen nem vagyunk egyformák, mindegyikőnknek más szélességű és hosszúságú matrac a megfelelő. És természetesen a helyhiány sem elhanyagolandó. Sokszor az ember azért vesz kisebb matracot, mert az ágykerettel együtt már nem férne be a szobába, vagy nem tudna tőle rendesen mozogni.

A standard kétszemélyes méretek alá tartoznak a 140x200cm-es, a 160x200cm-es és a 180x200cm-es matracok. Egyedi méret kérésére itt is van lehetőség, ezek közül a legnépszerűbbek a 200x200-as szélességű matracok. A legtöbb matracüzletben, ahogy a Gigamatrac Factory&Outlet szaküzletünkben is ezek szinte mindig vannak raktáron, annyira népszerűek, hogy már szinte a standard méretek közé sorolhatók.

Hosszúságban a 200cm a megszokott, de még mindig akadnak olyanok, akik ennél kisebbet, 190cm-es matracot keresnek. Régebben ez is standard méretnek számított, de ma már annyira elenyésző azon vásárlók köre, akik ezt keresik, hogy már egyedi méretnek számít, ahogy a 210-es és 220-as hosszúságúak is. Matracot vásárolni úgy célszerű, hogy a magasságunkhoz legalább még 20cm-ert rászámolunk, de természetesen ezt is mindenki maga dönti el, hiszen ő tudja mi a jó neki.

 

Matrac méretei standard méret egyedi méret 140x200 méret 160x200 méret 180x200 méret

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: