matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok
matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok

  Budapest |   Dunakeszi |   Soroksár |   Újbuda |   MaxCity

Kosár nyitás 0 0 Ft

Matrac zónák

Matracvásárlási tanácsok

Matracos érdekességek

Matrac hírek a nagyvilágból

Matrac ABC

Levital

Hírek a Gigamatractól

A matracok egyik legalapvetőbb - mondhatjuk, hogy elengedhetetlen ? követelménye, hogy ún. ergonómiai zónákra legyenek felosztva a test tökéletes formakövetése és megfelelő alátámasztása érdekében.

Képzeljük el, hogy a matrac mindenhol egyforma keménységű. Ennek eredményeképpen a test bizonyos pontjai, kitüremkedő részei (váll és medence) nem fognak tudni eléggé besüllyedni, a derékrész nem ér hozzá a matrachoz, így annak nem lesz alátámasztása, és azon felül, hogy ez által elfeküdjük őket, még a derekunkat is fájlalhatjuk.

A matracmagon belül különböző keménységű zónák találhatók. Kezdetben a matracokat csak 3 zónára osztották fel, majd ezt követték az 5 zónás matracok, manapság akár már 7 zónás matracokkal is találkozhatunk. A legfontosabb tényező, hogy oldalt fekvő helyzetben a váll és a medence kellőképpen be tudjon süllyedni a matracba, ezáltal a derékrész megfelelő, határozott alátámasztást kaphat, így a gerincoszlop egyenes pozícióba kerülhet. Hanyatt fekvő helyzetben szintén a medencetáji derékrészé a főszerep, fontos, hogy a gerinc kettős S alakját a matrac meg tudja tartani. A mai innovációknak és technikáknak köszönhetően léteznek már multizónás matracok is, melyeknek sűrűsége centiméterről centiméterre változik, ezáltal nem kellett külön zónákat kialakítani a matracban.

A Gigamatrac Factory&Outlet szaküzletében matracok széles választéka várja a vásárlókat. Nálunk biztosan megtalálja az ön számára legmegfelelőbben zónázott matracot, és a matrac már nem lehet kifogás a kialvatlanságra.

 

Matrac zónák ergonómiai zónák alátámasztás formakövetés 3 zóna 5 zóna 7 zóna multizóna

close Atlantic szett