Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Matrac zónák

A matracok egyik legalapvetőbb - mondhatjuk, hogy elengedhetetlen ? követelménye, hogy ún. ergonómiai zónákra legyenek felosztva a test tökéletes formakövetése és megfelelő alátámasztása érdekében.

Képzeljük el, hogy a matrac mindenhol egyforma keménységű. Ennek eredményeképpen a test bizonyos pontjai, kitüremkedő részei (váll és medence) nem fognak tudni eléggé besüllyedni, a derékrész nem ér hozzá a matrachoz, így annak nem lesz alátámasztása, és azon felül, hogy ez által elfeküdjük őket, még a derekunkat is fájlalhatjuk.

A matracmagon belül különböző keménységű zónák találhatók. Kezdetben a matracokat csak 3 zónára osztották fel, majd ezt követték az 5 zónás matracok, manapság akár már 7 zónás matracokkal is találkozhatunk. A legfontosabb tényező, hogy oldalt fekvő helyzetben a váll és a medence kellőképpen be tudjon süllyedni a matracba, ezáltal a derékrész megfelelő, határozott alátámasztást kaphat, így a gerincoszlop egyenes pozícióba kerülhet. Hanyatt fekvő helyzetben szintén a medencetáji derékrészé a főszerep, fontos, hogy a gerinc kettős S alakját a matrac meg tudja tartani. A mai innovációknak és technikáknak köszönhetően léteznek már multizónás matracok is, melyeknek sűrűsége centiméterről centiméterre változik, ezáltal nem kellett külön zónákat kialakítani a matracban.

A Gigamatrac Factory&Outlet szaküzletében matracok széles választéka várja a vásárlókat. Nálunk biztosan megtalálja az ön számára legmegfelelőbben zónázott matracot, és a matrac már nem lehet kifogás a kialvatlanságra.

 

Matrac zónák ergonómiai zónák alátámasztás formakövetés 3 zóna 5 zóna 7 zóna multizóna

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: