matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok
matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok

  Budapest |   Dunakeszi |   Soroksár |   MaxCity

Kosár nyitás 0 0 Ft

Memoryfoam matracok

Matracvásárlási tanácsok

Matracos érdekességek

Matrac hírek a nagyvilágból

Matrac ABC

Levital

Hírek a Gigamatractól

Memory foam. Emlékezőhab. Viszkoelasztikus hab. Lustahab. Hogy is van ez? Akkor most melyiket válasszam? Mi segítünk megoldani ezt a rejtélyt. Eloszlatjuk a kételyeket, így már ön is nyugodtan barangolhat a matracok világában.

A memory foam, más néven emlékezőhab a hideghab egyik változata, csupán néhány extrával van felturbózva. A habanyag visszarugózó képességét lelassították, így a matrac lassabban reagál, ha az ember felkel róla, ezért is nevezik lustahabnak. Másik különleges képessége, hogy hőre lágyul, puhul, tehát csak ott süllyed be, ahol az ember ránehezedik, ezáltal tökéletes formakövetést biztosít. Képes egyenletesen alátámasztani a testet, míg a nyomáspontokból adódó nyomáskülönbségek eloszlanak. A viszkoelasztikus poliuretánból készült habanyag e tulajdonságainak köszönhetően egy igazi innováció a matracgyártásban, mondhatni teljesen megváltoztatta a piacot.

Az emlékezőhab legszembeötlőbb előnye, hogy kevesebb nyomás nehezedik a testre, legfőképp a gerincre. Nem nyomja el a testet, ezáltal a vérkeringést sem gátolja, így a hosszan fekvő betegeknek tökéletes antidecubitus hatást tud nyújtani. Klinikailag igazolt továbbá, hogy hipoallergén alapanyagának köszönhetően távol tartja a matracunktól a poratkákat, így allergiásoknak is nyugodt szívvel ajánlható. Gerincsérvvel és egyéb ízületi bántalmakban szenvedőknek pedig egyenesen üdítő lehet egy emlékezőhabos matrac.

Az emlékezőhab matracgyártásba kerülése tehát egy hatalmas piaci szegmenset tudott átfedni, ezáltal rengeteg vásárló igényét kielégítette.

 

Memoryfoam matracok emlékezőhab matracok viszkoelasztikus habmatracok

close M-Line Athletic