Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Memoryfoam matracok

Memory foam. Emlékezőhab. Viszkoelasztikus hab. Lustahab. Hogy is van ez? Akkor most melyiket válasszam? Mi segítünk megoldani ezt a rejtélyt. Eloszlatjuk a kételyeket, így már ön is nyugodtan barangolhat a matracok világában.

A memory foam, más néven emlékezőhab a hideghab egyik változata, csupán néhány extrával van felturbózva. A habanyag visszarugózó képességét lelassították, így a matrac lassabban reagál, ha az ember felkel róla, ezért is nevezik lustahabnak. Másik különleges képessége, hogy hőre lágyul, puhul, tehát csak ott süllyed be, ahol az ember ránehezedik, ezáltal tökéletes formakövetést biztosít. Képes egyenletesen alátámasztani a testet, míg a nyomáspontokból adódó nyomáskülönbségek eloszlanak. A viszkoelasztikus poliuretánból készült habanyag e tulajdonságainak köszönhetően egy igazi innováció a matracgyártásban, mondhatni teljesen megváltoztatta a piacot.

Az emlékezőhab legszembeötlőbb előnye, hogy kevesebb nyomás nehezedik a testre, legfőképp a gerincre. Nem nyomja el a testet, ezáltal a vérkeringést sem gátolja, így a hosszan fekvő betegeknek tökéletes antidecubitus hatást tud nyújtani. Klinikailag igazolt továbbá, hogy hipoallergén alapanyagának köszönhetően távol tartja a matracunktól a poratkákat, így allergiásoknak is nyugodt szívvel ajánlható. Gerincsérvvel és egyéb ízületi bántalmakban szenvedőknek pedig egyenesen üdítő lehet egy emlékezőhabos matrac.

Az emlékezőhab matracgyártásba kerülése tehát egy hatalmas piaci szegmenset tudott átfedni, ezáltal rengeteg vásárló igényét kielégítette.

 

Memoryfoam matracok emlékezőhab matracok viszkoelasztikus habmatracok

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: