Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Rugós matracok

Magyarországon a rugós matracok és minden típusú rugós matrac- a nagyon népszerű, sőt talán még mindig a legnépszerűbb matrac termékek közé tartoznak, hiszen kedvező ár, megfelelő keménység és megbízhatóság tartozik a legtöbb rugós matrachoz: bonell rugós, zsákrugós, táskarugós matracok több, mint 100 éves gyártástechnológiát képviselnek, tehát aki a hagyományos alapanyagok és a hagyományos matracgyártás híve, az többnyire valamilyen típusú rugós matracot fog venni magának.

A rugós matracok között a bonell rugós matracok még mindig népszerűbbek, hiszen a bonellrugós matracok gyártási költsége alacsonyabb, így a fogyasztó ár is olcsó a zsákrugós matracokhoz képet. A legtöbb rugós matrac típus szinte mindig akciós árakon rendelhető, alig akad olyan matracgyártó vagy matrac márka ma Magyarországon, aki így vagy úgy ne akciózná rugós matracait. Tehát a kényelmes és olcsó rugós matrac egy klasszikus örökzöldnek számít a matracválasztékban. A rugós matracok komfortrétege változott jelentősen, így napjainkra a régi afrik töltőanyag helyett már korszerű hideghab, emlékezőhab és gélhab kombinációkkal is kaphatók rugós matracok. Rugós matracok, hatalmas rugós matrac választék a Gigamatrac üzleteiben és webáruház oldalán.

Hengeres nyomó csavarrugó vagy bonell rugó

Ez az egyik leggyakrabban alkalmazott rugó. A térbeli csavarvonal menetemelkedését általában úgy választják meg, hogy a teljes összenyomottság állapotában, tehát amikor a menetek egymáson felfekszenek, se törjön el a rugó. Legtöbbször a rugó két végén egy-egy fél vagy háromnegyed menetet összenyomnak, nem működő menetté alakítják, és a két végét síkba köszörülik, hogy jobb felfekvést biztosítsanak. A nagyon hosszú nyomott csavarrugóknál gondoskodni kell arról, hogy ne következzék ba a rugó kihajlása. Ez ellen vagy a rugó méreteinek megfelelő megválasztásával, vagy a rugó megvezetésével lehet védekezni.

 A zsákrugós vagy táskarugós matracok a bonell rugós matracokhoz képest egy prcízebb formakövetést nyújtanak. A zsákrugók vagy tasakrugók, külön-külön mozognak és csak ott süppednek, ahol terhelésnek vannak kitéve. Ezért a zsákrugók valamilyen komforthabbal ellátva egy matracban tökéletesen tehermentesítik a gerincet. Egy vastagabb kényelmes zsákrugós matracba sokkal könnyebben beletud süllyedni a váll mint egy kemény herkules vagy bonell rugós matracba. A kétszemélyes zsákrugós matracok óriási előnye, hogy nincs áthullámzás egy franciaágyon belül. A legjobban szelőző matracok a zsákrugós vagy valamilyen rugós matracok. Egy jó rugós matracnál nem csak a rugók kell, hogy strapabíróak legyenek, hanem a matracban lévő habnak is jó minőségünek kell, hogy lennie.

rugós matracok, rugós matrac, bonell rugós, bonellrugó, zsákrugós, táskarugós, akciós matrac, olcsó matrac

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: