matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok
matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok

  Budapest |   Dunakeszi |   Soroksár |   Újbuda |   MaxCity

Kosár nyitás 0 0 Ft

Rugós matracok

Matracvásárlási tanácsok

Matracos érdekességek

Matrac hírek a nagyvilágból

Matrac ABC

Levital

Hírek a Gigamatractól

Magyarországon a rugós matracok és minden típusú rugós matrac- a nagyon népszerű, sőt talán még mindig a legnépszerűbb matrac termékek közé tartoznak, hiszen kedvező ár, megfelelő keménység és megbízhatóság tartozik a legtöbb rugós matrachoz: bonell rugós, zsákrugós, táskarugós matracok több, mint 100 éves gyártástechnológiát képviselnek, tehát aki a hagyományos alapanyagok és a hagyományos matracgyártás híve, az többnyire valamilyen típusú rugós matracot fog venni magának.

A rugós matracok között a bonell rugós matracok még mindig népszerűbbek, hiszen a bonellrugós matracok gyártási költsége alacsonyabb, így a fogyasztó ár is olcsó a zsákrugós matracokhoz képet. A legtöbb rugós matrac típus szinte mindig akciós árakon rendelhető, alig akad olyan matracgyártó vagy matrac márka ma Magyarországon, aki így vagy úgy ne akciózná rugós matracait. Tehát a kényelmes és olcsó rugós matrac egy klasszikus örökzöldnek számít a matracválasztékban. A rugós matracok komfortrétege változott jelentősen, így napjainkra a régi afrik töltőanyag helyett már korszerű hideghab, emlékezőhab és gélhab kombinációkkal is kaphatók rugós matracok. Rugós matracok, hatalmas rugós matrac választék a Gigamatrac üzleteiben és webáruház oldalán.

Hengeres nyomó csavarrugó vagy bonell rugó

Ez az egyik leggyakrabban alkalmazott rugó. A térbeli csavarvonal menetemelkedését általában úgy választják meg, hogy a teljes összenyomottság állapotában, tehát amikor a menetek egymáson felfekszenek, se törjön el a rugó. Legtöbbször a rugó két végén egy-egy fél vagy háromnegyed menetet összenyomnak, nem működő menetté alakítják, és a két végét síkba köszörülik, hogy jobb felfekvést biztosítsanak. A nagyon hosszú nyomott csavarrugóknál gondoskodni kell arról, hogy ne következzék ba a rugó kihajlása. Ez ellen vagy a rugó méreteinek megfelelő megválasztásával, vagy a rugó megvezetésével lehet védekezni.

 A zsákrugós vagy táskarugós matracok a bonell rugós matracokhoz képest egy prcízebb formakövetést nyújtanak. A zsákrugók vagy tasakrugók, külön-külön mozognak és csak ott süppednek, ahol terhelésnek vannak kitéve. Ezért a zsákrugók valamilyen komforthabbal ellátva egy matracban tökéletesen tehermentesítik a gerincet. Egy vastagabb kényelmes zsákrugós matracba sokkal könnyebben beletud süllyedni a váll mint egy kemény herkules vagy bonell rugós matracba. A kétszemélyes zsákrugós matracok óriási előnye, hogy nincs áthullámzás egy franciaágyon belül. A legjobban szelőző matracok a zsákrugós vagy valamilyen rugós matracok. Egy jó rugós matracnál nem csak a rugók kell, hogy strapabíróak legyenek, hanem a matracban lévő habnak is jó minőségünek kell, hogy lennie.

rugós matracok, rugós matrac, bonell rugós, bonellrugó, zsákrugós, táskarugós, akciós matrac, olcsó matrac

close Atlantic szett