Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Vákuummatracok

Vákuummatrac és vákuummatracok már közel 50 éve léteznek és az olasz matrac gyáros Giuliano Magni nevéhez fűződik. Mint minden jelentősebb találmány vagy fejlesztés, ez is a takarékosság miatt született. Magni úr tudta ugyanis, hogy a habok cellaszerkezetből és levegőből állnak, így a kész vákuum matrac termék egy jelentős része levegő, aminek a köbméterre vetített szállítási költsége nagyon magas. Hosszas kísérletezés után megszületett az első présgép, ami a kész vákuum matrac összepréselésével kiszorította a levegőt és az eredeti térfogat egyötödére sikerült lepréselni a matracokat.

A vákuummatracokat egy két végén nyitott csomagoló fóliával együtt préselik és préselés után azonnal lehegesztik a két végét, hogy a cellaszerkezetben keletkezett vákuum hatására a levegő ne áramolhasson vissza. A vákuum matrac egy nagyon sikeres eljárás lett, szinte minden nagyobb matrac gyártó cég, vállalat rendelkezik vákuum préssel és a vákuummatracok előállításához szükséges egyéb gépi berendezéssel. A vákuum matrac, vákuummatracok nevüket tehát a csomagolásukról kapták, bár egy két élelmes ügynök és kereskedő külön matrac típusként szerette volna bevezetni pl. a magyar piacon.. Vákuummatrac a Gigamatrac életében is egy meghatározó matrac típus, így webáruház oldalunkon számtalan minőségi és árkategóriát talál a vákuum matracok között a vákuummatrac kategóriába lépve.

vákuummatrac, vákuummatracok, vákuum matrac, vákuummatracok, vákummatrac webáruház

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: