matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok
matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok

  Budapest |   Dunakeszi |   Soroksár |   Újbuda |   MaxCity

Kosár nyitás 0 0 Ft

Sok készpénze van? Önnek készült a matracszéf

Matracvásárlási tanácsok

Matracos érdekességek

Matrac hírek a nagyvilágból

Matrac ABC

Levital

Hírek a Gigamatractól

Érdekes hír, vajon a matrac nem csak alvásra pihenésre hasznáható? Egy új megközelítése a matracoknak. Használható memory-foam, zsákrugós vagy bármilyen matracban. 

Szerző /forrás/: hvg.hu

A gazdasági válság igencsak erodálta a bankokba vetett bizalmat, egy spanyol cég azonban erre is megoldást kínál: úgynevezett matracszéffel igyekeznek megnyerni maguknak azokat az embereket, akik otthon szeretnék tartani pénzüket, de a készpénzt biztonságos helyen szeretnék tudni.

A gazdasági válság igencsak erodálta a bankokba vetett bizalmat, egy spanyol cég azonban erre is megoldást kínál: úgynevezett matracszéffel igyekeznek megnyerni maguknak azokat az embereket, akik otthon szeretnék tartani pénzüket, és a készpénzt biztonságos helyen szeretnék tudni.

A Guardian közlése szerint "Az én matrac-takarékbankom" nevű spanyol vállalkozás tulajdonosa, Paco Santos korábban is matracokkal kereskedett, ám a válság megcsappantotta a keresletet a sima matracok iránt. A gazdasági válság eszkalálódásával ugyanakkor egyre több ember kezdett el úgy gondolkodni, hogy a bankokban már nincs biztonságban a pénzük, inkább otthon tartanák megtakarításukat készpénzben. Ezt az irányt használta ki a kreatív spanyol vállalkozó, aki a világon először piacra dobta a matracba ágyazott széfet. Santos szerint azzal, hogy a széfet a matrac végébe építik, ügyfeleik ugyanolyan kényelmesen alhatnak, mint egy normális ágyon.

Matrac széf

Az ötlet szinte azonnal sikert aratott, az első 20 speciális matracot Santos 24 óra alatt eladta, a megrendelések összesített számáról ugyanakkor nem adott ki további információt a spanyol úriember, csak annyit, hogy a jelen helyzet szerint még hónapokig biztosított lesz a megélhetése. A matracszéf iránt biztonsági cégek is érdeklődnek, emellett pedig exportlehetőségek is felvillantak: Chile, Mexikó is az érdeklődők között található, nem beszélve az ugyancsak válság sújtotta Ciprusról. A matracszéf mellesleg 875 euróba kerül.

Emellett azonban azt is érdemes számításba venni, hogy a készpénz otthon tartásának komoly kockázatai is vannak: Görögországban például egy polgár több mint 30 ezer eurójának volt kénytelen búcsút mondani, miután patkányok megrágták azokat a zsákokat, melyekben a pénzt tartotta. A zsákokban korábban élelem volt. Ez egy széf esetében természetesen nem fordulhat elő, ám arról nem szólnak a híradások, hogy milyen nehéz egy matracszéf, így a betörők esetleg felkaphatják az egész ágybetétet, ha úgy alakulna a helyzet

Nem tudni ez a matrac kapható lesz valamikor vajon agyarorsuágon, de nem lehet rossz érzés olyan matracon aludni ami tele van pénzzel.

close Atlantic szett