Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Kevesebb alvás = több sajtburger

Forrás /Index/
2013. augusztus 8., csütörtök 14:51 |A Berkeley-i Kalifornia Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy lehet-e összefüggés az alváshiány és az elhízás között. Megállapították, hogy valószínűleg van; ha valaki egy egész éjszakát alvás nélkül tölt, érezhetően csökken az akaratereje, így sokkal valószínűbb, hogy első éhségében egy baconös sajtburgerhez fog nyúlni, mint egy salátához.

A tanulmányhoz a kutatók 23 embert vizsgáltak, akik egész éjjel ébren maradtak. Miközben ételek képét mutogatták nekik, az agytevékenységüket is nyomon követték. A kutatók úgy látták, hogy a magas kalóriatartalmú ételek, például a fánk és a burgonyacsipsz képe kétféle módon is befolyásolta az agytevékenységet. A döntéshozatalért felelős agyterületen csökkent az aktivitás, míg az evésért felelős agyterület aktivitása megugrott.

A kutatók azt is megfigyelték, hogy az alváshiány az emberek ízlésére is kihat. Stephanie Greer, az egyik kutató szerint minél kevesebbet alszik valaki, annál erősebb vonzalmat fog érezni az egészségtelen gyorséttermi ételek iránt.

A témával foglalkozó tanulmányt a Nature honlapjáról lehet letölteni.

Érdemes átolvasni a Gigamatrac Factory@Outlet alvással matracokka, olcsó illetve akciós matracokkal kapcsolatos cikkeit is. Sokat segít egy memory foam matrac, vagy egy bonell rugós matrac illetve akár egy kiváló táskarugós matrac is. A matracok kiválasztásához kérje szakember tanácsát.

 

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: