matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok
matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok

  Budapest |   Dunakeszi |   Soroksár |   MaxCity

Kosár nyitás 0 0 Ft

Kevesebb alvás = több sajtburger

Matracvásárlási tanácsok

Matracos érdekességek

Matrac hírek a nagyvilágból

Matrac ABC

Levital

Hírek a Gigamatractól

Forrás /Index/
2013. augusztus 8., csütörtök 14:51 |A Berkeley-i Kalifornia Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy lehet-e összefüggés az alváshiány és az elhízás között. Megállapították, hogy valószínűleg van; ha valaki egy egész éjszakát alvás nélkül tölt, érezhetően csökken az akaratereje, így sokkal valószínűbb, hogy első éhségében egy baconös sajtburgerhez fog nyúlni, mint egy salátához.

A tanulmányhoz a kutatók 23 embert vizsgáltak, akik egész éjjel ébren maradtak. Miközben ételek képét mutogatták nekik, az agytevékenységüket is nyomon követték. A kutatók úgy látták, hogy a magas kalóriatartalmú ételek, például a fánk és a burgonyacsipsz képe kétféle módon is befolyásolta az agytevékenységet. A döntéshozatalért felelős agyterületen csökkent az aktivitás, míg az evésért felelős agyterület aktivitása megugrott.

A kutatók azt is megfigyelték, hogy az alváshiány az emberek ízlésére is kihat. Stephanie Greer, az egyik kutató szerint minél kevesebbet alszik valaki, annál erősebb vonzalmat fog érezni az egészségtelen gyorséttermi ételek iránt.

A témával foglalkozó tanulmányt a Nature honlapjáról lehet letölteni.

Érdemes átolvasni a Gigamatrac Factory@Outlet alvással matracokka, olcsó illetve akciós matracokkal kapcsolatos cikkeit is. Sokat segít egy memory foam matrac, vagy egy bonell rugós matrac illetve akár egy kiváló táskarugós matrac is. A matracok kiválasztásához kérje szakember tanácsát.