Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

SZÉLES ÁGYTÓL JAVUL A PÁRKAPCSOLAT

SZÉLES ÁGYTÓL JAVUL A PÁRKAPCSOLAT

Sokfelé hallani milyen fontos az alvás, a megfelelő matrac Amikor eljutunk odáig, hogy matracor válasszunk fontos mekkora helyunk van. A megfelelő matrac kiválasztása azonban nem csa a hely függvénye. Sokszor elgondolkodunk mekkora matrac legyen az amihez megtaláljuk majd a megfelelő méretű ágyat. Ha matracvásárlás eőtt áll érdekesség képpen olvassa el ezt a cikket ami nem ifejezetten amatracokról szól de segíthet a döntésben.

 

Bors /forrás/

Megdöbbentő felfedezéssel rukkoltak elő a szexológusok és az alvásszakértők: amilyen izgalmas egy kapcsolat elején összebújni a keskeny franciaágyon, idővel legalább akkora veszélyforrás lehet. Tartósabb a kapcsolat, ha elég nagy az ágy.

A szerelmi éden pokollá változott? Átvette a romantika helyét a mindennapos, idegőrlő veszekedés? Már a szexhez sincs kedve azzal, akivel egykor minden olyan csodás volt? Könnyen lehet, hogy túl szűk az éjszakai élettere ? vélekednek a nemzetközi szakértők. Az ember azt gondolná, a keskeny franciaágy jótékony hatással lehet a szexuális életre, hiszen összebújásra késztet. De nem így van!

? A párkapcsolat fontos helyszíne az ágy, a mai rohanó világban leginkább ott találkozik a pár. Ráadásul életünk harmadát alvással töltjük, így nem csak az éltető intim együttlét, de a pihenés és feltöltődés szempontjából is fontos helyszín. Egy ifjú párt kezdetben átlendíthet a szerelem és a másik iránti vágy a kialvatlansági nehézségeken, de ez nem tart örökké.

Egy széles ágyon is össze lehet bújni, sőt a nagy hely a változatos pózoknak is kedvez, ugyanakkor a térnek köszönhetően a pihenés is nyugodtabb ?figyelmeztet Bede Zsuzsanna szexuálpszichológus. ? Vannak, akik a külön ágyra voksolnak a zavartalan alvás érdekében, ám abban az esetben át kell menni a másikhoz egy kis törődésért. Ez pedig egyfajta játszmához vezethet, ami nem szerencsés a szexben.

Szeidel László és felesége, Mónika éppen most keres nagyobb ágyat, többfélét is kipróbáltak. ? A szűk ágy kényelmetlen, s engem kifejezetten zavar, ha hozzám érnek, amikor alszom ? vallja Mónika, majd gyorsan felpattan a 140 centiméter széles fekhelyről.

? A 160-as ágyszélesség már kényelmesebb, de számomra a 180-as az igazi. S az is fontos, hogy a matrac magasabban legyen az ágykeretnél ? teszi hozzá László. Húsz év után cserélték szélesebbre az ágyukat. ? Ahogy az ember öregszik, úgy lesz egyre fontosabb számára a privát élettér. Ettől még nagyon szeretem a feleségemet, sőt kifejezetten fontos számomra, hogy egy ágyban aludjunk.

Dr. Várszegi Mária, a Dél-alföldi Regionális Alvásdiagnosztikai Centrum vezetője azt tapasztalja, hogy kezdetben, az ölelkezős szerelem idején nem számít az ágyszélesség, ám idővel egyre nagyobb jelentősége lehet az alvás közbeni privát térnek. ? A franciaágy elnevezés a francia királyoktól ered, ám ők többnyire egyedül aludtak benne ? mondta a Borsnak a Magyar Alvástársaság egyik alapítója. Hangsúlyozta: az együtt alvás kihat az együttélésre.

? Ideg- és elmegyógyász főorvosként találkoztam olyan párral, akiknél a problémák forrását a szűk franciaágy jelentette. Érezték, hogy az adott helyzet tarthatatlan, de nem akartak külön szobába költözni. Végül egy szélesebb ágy hozta a megoldást ? meséli. ? Ha kihagyunk egy alvást, vagy egyszer keveset alszunk, az nem a világ, de a tartós kialvatlanság komoly bajok forrása.

Csökkenti a koncentrálóképességet, ami félreértésekhez, veszekedésekhez vezethet. Ráadásul a kialvatlan ember ingerlékenyebb, feszültebb, türelmetlenebb, ágybéli, de azon kívüli teljesítőképessége is csökken. Arról nem beszélve, hogy fejfájást, szédülést, bizonytalanság-érzetet, gyomorfájdalmat okozhat, s hozzájárulhat a stroke, a daganatos és számos pszichiátriai betegség kialakulásához. A halálos kimenetelű autóbalesetek 75 százalékáért felelős a kialvatlanság.

Sokan mégis ódzkodnak a széles ágytól, mert túl nagynak találják. Ergonómiai vizsgálatok szerint a párok alig 15 százaléka váltana szélesebb fekhelyre, amíg ki nem próbálják, milyen egy 180?200 centi széles ágyban tölteni az éjszakát. Utána az arány 50 százalékra emelkedik ? erre az eredményre jutott a brit alvástársaság. Egy átlagember éjszakánként 60?70 alkalommal forgolódik, így minél több a hely, a felek annál kevésbé zavarják egymást a nyugodt pihenésben.

Korda György és Balázs Klári az ország egyik legszélesebb ágyával büszkélkedhet, bár Klárika unszolásunkra sem volt hajlandó megmutatni a hitvesi fekhelyet. ?Közel három és fél méter hosszú, két- méter széles a franciaágyunk, amire azért volt szükség, mert korábban, egy keskenyebb modellen szegény Klárikát alvás közben többször is a falhoz préseltem. Most már nincsenek ilyen gondok. Ugyanakkor nem hiszem, hogy az ágy méretén múlik a párkapcsolat. Érezni kell az összetartozást, és ápolni a közös szövetséget. Meg biztosítani kell a kényelmet önmagunknak és a másiknak is. Mondjuk, egy extra széles ággyal ? teszi hozzá mosolyogva

Ezek után talán ha van rá lehetősége érdemes megfontoni a széles matracot. Egy kényelmes nagy ergonómiailag megfelelő matracot.

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: