Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Házipor allergia? Antiallergén matracok

Házipor allergia? Megoldás: Antiallergén matracok

 

 

Először is érdemes tisztázni, hogy mi is az a házipor allergia?

 

Ha azt gondoljuk, hogy az allergiás tünetek megjelenését csakis a lakásban található por okozza, tévedünk! A probléma hátterében valójában nem a házipor, hanem egy aprócska élőlény - a poratka áll. A poratka mikroszkopikus méretűre feltöredezett, és így a levegőben szálló ürüléke az, amit ha belélegzünk, vagy pl. ágyban érintkezésbe kerülünk vele, akkor jellegzetes allergiás tüneteket válthat ki. A lakáson belüli allergének közül a házipor-atka vezet leggyakrabban légúti allergiához.

 

Az antiallergén matracok az asztmás és felső légúti megbetegedésben szenvedők számára a legideálisabb fekhelyek. Azt kevesen tudják, hogy nem csak számukra kitűnő választás egy antiallergén matrac, hiszen már preventív módon, az asztma és allergia kialakulásának megelőzésében is nagy szerepet játszik egy jól megválasztott, antiallergén matrac.

Az egészségügyi panaszok mérséklésében is nagyon fontosak, mert a porban található atkák elleni bevonattal és az antiallergén szerkezetnek köszönhetően biztosítja használójának a pihentető, kényelmes alvást. 

 

Azt azonban ne feledjük, hogy az allergiában nem szenvedők számára is károsak az atkák. Az allergiás megbetegedések jelentős részét ugyanis a házipor allergia képezi. Fontos tehát, hogy folyamatos portörléssel és például antiallergén matrac használatával megelőzzük az allergia kialakulását.

 

A már említett atkák kedvenc lakóhelye a fekhely. Az ágyban töltött idő alatt az élősködőknek kedvező hőmérsékletűre, nagyjából 20 fokra melegszik fel a matrac. Ez pedig ideális közeget biztosít számukra a megtelepedésre.

Antiallergén matrac használata esetén azonban ezzel a veszéllyel nem kell számolnunk, mert az atkák messze elkerülik fekhelyünket, ezzel biztosítva számunkra a pihentető, nyugalmas alvást.

Webshopunkban böngészhetnek az antiallergén termékek közül bátran, továbbá kollégáink szívesen állnak rendelkezésre felmerülő kérdések esetén.

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: