matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok
matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok

  Budapest |   Dunakeszi |   Soroksár |   Újbuda |   MaxCity

Kosár nyitás 0 0 Ft

Epedás ágyak

Matracvásárlási tanácsok

Matracos érdekességek

Matrac hírek a nagyvilágból

Matrac ABC

Levital

Hírek a Gigamatractól

Az epedás matrac egy klasszikus rugót használó szerkezet, melyet ma sokan bonell rugós matracnak neveznek. Az epedás ágyak vagy epedás kanapék bonell rugósak. A Gigamatrac áruházakban megtekintheti az epedás rugós matrac, kanapé választékunkat.

A klasszikus epedás rugós szerkezeteket régóta építenek ágyakba, kanapékba és matracokba. A nagymamáink epedás matracai másképp készültek, mint manapság. A rugó testeket egyesével készítették egymáshoz fűzték őket, nagyon gyakran helyezték a matrac epedás szerkezetét valamilyen falapra. Erre a lapra erősített rúgótestet átkötözték és különböző párnázóréteggel egészítették ki. Ezekben a matracokba gyakran tettek lószőrt, pamutot. Az epedás matrac készítésének másik módja volt, hogy egy kötélhálóra helyezték a rugós matrac szerkezetet.

Ezzel a megoldással az volt a probléma, hogy a kötélháló egy idő után kilazult és utána kellett időnként köszönni. Érdekesség az angol ?sleep tight" aludj jól kifejezés az epedás matracok ezen változata után alakult ki. A mai szóhasználatban az epedás matrac bonell rugós matracot jelent. A mai bonell rugós rendszerek rugógyártó gépeken készülnek, különböző rugósűrűséggel és vastagsággal. A bonell rugós matracok széles választékát találják a Gigamatrac Factory&Outlet üzletekben.

Epedás matrac epedás ágyak epedás kanapé epedás ülés epeda rugó rugós matrac

close Atlantic szett