Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Epedás ágyak

Az epedás matrac egy klasszikus rugót használó szerkezet, melyet ma sokan bonell rugós matracnak neveznek. Az epedás ágyak vagy epedás kanapék bonell rugósak. A Gigamatrac áruházakban megtekintheti az epedás rugós matrac, kanapé választékunkat.

A klasszikus epedás rugós szerkezeteket régóta építenek ágyakba, kanapékba és matracokba. A nagymamáink epedás matracai másképp készültek, mint manapság. A rugó testeket egyesével készítették egymáshoz fűzték őket, nagyon gyakran helyezték a matrac epedás szerkezetét valamilyen falapra. Erre a lapra erősített rúgótestet átkötözték és különböző párnázóréteggel egészítették ki. Ezekben a matracokba gyakran tettek lószőrt, pamutot. Az epedás matrac készítésének másik módja volt, hogy egy kötélhálóra helyezték a rugós matrac szerkezetet.

Ezzel a megoldással az volt a probléma, hogy a kötélháló egy idő után kilazult és utána kellett időnként köszönni. Érdekesség az angol ?sleep tight" aludj jól kifejezés az epedás matracok ezen változata után alakult ki. A mai szóhasználatban az epedás matrac bonell rugós matracot jelent. A mai bonell rugós rendszerek rugógyártó gépeken készülnek, különböző rugósűrűséggel és vastagsággal. A bonell rugós matracok széles választékát találják a Gigamatrac Factory&Outlet üzletekben.

Epedás matrac epedás ágyak epedás kanapé epedás ülés epeda rugó rugós matrac

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: