Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Júniusban nyit a soroksári Ikea áruház

JÚNIUS 20-ÁN NYIT AZ IKEA!

 

Május helyett csak júniusban fog megnyitni a soroksári IKEA. Ez lesz a harmadik svéd bútoráruház Magyarországon.

 

ikea nyitás

 

300 új munkahely


A közel 17 milliárd forintos beruházásból megvalósuló áruház nyitása azért tolódik júniusra, mert előre nem látható okok miatt egy harmadik alvállalkozó nem tudta határidőre teljesíteni vállalásait. Így az új áruház nyitási dátuma 2017.június 14. lett.

Az elmúlt másfél évben 2000 ember vett részt a 34 ezer négyzetméteres soroksári IKEA-áruház építésében.
A korábbi tájékoztatás szerint az áruházba háromszáz új dolgozót vettek fel. Az IKEA a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, összesen 340 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise-rendszerében pedig 40 áruház üzemel.

Júniusban nyit az új IKEA


Folyamatosan növekszik az áruház bevétele
Az IKEA Magyarország árbevétele a legutóbbi nyilvános adatok szerint a
2016. augusztus végéig tartó pénzügyi évben csaknem 14,5 százalékkal, 54 milliárd forintra nőtt.
A vállalatcsoport is sikeres évet zárt tavaly, 34,2 milliárd euró árbevételt ért el, ami 7,1 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az IKEA nettó nyeresége 19,6 százalékkal, 4,2 milliárd euróra nőtt.

 

Forrás:

 http://www.origo.hu/gazdasag/20170424-a-soroksari-ikea-nyitasa-csuszik-csak-juniusban-fog-megnyitni.html

 

ikea matrac ikea ágy

Bevezette a svéd modellt Indiában az IKEA

 

A férfiak és a nők is részesülhetnek a cég indiai dolgozói közül a most bevezetett, 26 hetes szülési szabadságban.

 

A szülési szabadság egyébként a béranyaságra, és az örökbefogadásra is érvényes. Az anyáknak ráadásul arra is lehetőségük van, hogy a 26 hét letelte után félnapos munkarendben dolgozzanak további 16 hétig.

Az indiai helyzet még így sem igazán mérhető a svédországihoz, de mindenképpen komoly lépés a most bevezetett intézkedés.

A dél-ázsiai országban az anyák egynegyede gyakorlatilag fel is mond, ahogy elmegy szülni – egy 2015-ös kutatás szerint.

Az IKEA új szülési szabadságának bevezetése egyébként egybeesik az indiai munkatörvénykönyv változásával, amely rugalmasabbá próbálja tenni a szülőszabadságra menők irányába a vállalatokat. Az új rendelkezések az elkövetkező hetekben lépnek hatályba.
A legfontosabb, hogy az indiai anyákra vonatkozó szülési szabadság 26 hétre emelkedik az eddigi 12-ről.
Ezzel a mutatóval pedig India olyan országokat is kenterbe ver, mint az Egyesült Államok, Japán, Németország és Franciaország.


Erre a jogszabályi változásra dobta rá az IKEA a szülési szabadság apákra való kiterjesztését.
Igaz, egyelőre csak a kereskedelmi részlegben dolgozó 250 alkalmazottra vonatkozik, de a cég az ígéri, hogy hamarosan a teljes munkaerő számára elérhető lesz.

A vállalat 25 újabb üzletet készül nyitni az országban 2025-ig, amivel a portál becslése szerint mintegy 15 ezer embert foglalkoztathat majd. Ez persze még mindig elenyésző hányada az indiai munkaerőpiacnak.

 

Forrás:

http://www.origo.hu/gazdasag/20170317-a-ferfiak-es-a-nok-is-reszesulhetnek-a-ceg-indiai-dolgozoi-kozul-a-most-bevezetett-26-hetes-szulesi.html

 

 

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: