Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Kókusz matrac

A kókusz matrac a kókuszdiót körül vevő védőburokból készül. Ennek a védőburoknak a rostjait először áztatással fellazítják, és ezt követően hántják le. Az így kapott kókusz szálakat táblásítják és ez után kaucsuktejjel, vagy más néven latex tejjel vulkanizálják. Így a kókusz rostjait teljesen beteríti a latextej, ami nem csak, hogy egy plusz rugalmassággal látja el a kókusz matracot, de védőréteget képezve rajta védi is egyben a külső behatásokkal szemben. Így lesz képes a kókusz a matrac tartását és alátámasztását biztosítani. Továbbá a kimagasló szellőzöttségének köszönhetően a kókusz biomatrac képes lesz teljes mértékben ellenállni a poratka, vagy bármely más korokozó megtelepedésének, mivel nem tud kialakulni az atkák megtelepedéséhez szükséges nyirkos, meleg környezet. Ezért is használják előszeretettel a matracgyártók világszerte a kókusz alapanyagokat. Több féle habokkal kombinált változatokat találhatunk a matrac piacon. A legismertebb felhasználási terület kétség kívül a latexmatrac, kókuszmatrac és biomatracok piaca. Viszont ezeknek a biomatracoknak a felhasznált alapanyagok viszonylag magas fajsúlya és előállítási költségei miatt visszaeset a kereslete. A hideghabokkal kombinált matrac szerkezeteknél a szellőző réteg szerepét is betöltheti a kókusz, mivel a hideghaboknál a tartósságot a hab sűrűségének növelésével lehet elérni, viszont ez a hab matrac égáteresztő képességének a csökkenésével jár. Ezt ellensúlyozza a kókusz felhasználása az ilyen típusú matracok esetében.

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: