Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Latex biomatrac

Mondhatjuk, hogy a 20. százat egyik legnagyobb felfedezése volt a Dunlop gyárnak 1932-ben, amikor is legyártották az első latex felhasználásával készült matrac prototípusát. Az addig ismert matrac alapanyagokkal szemben ez igazán úttörő felfedezésnek számított.

Nagy rugalmasságú anyag képes ellenállni a poratkák és egyéb korokozók megtelepedésének Úgy tűnt, hogy megtalálták azt az anyagot, ami képes felváltani a rugós matracok hagyományait egy korszerűbb természetes alapanyag felhasználásával. Maga a latex viszonylag lágy puha matracot eredményezett, ami nem felelt meg mindenki elvárásainak, ezért kezdtek el kísérletezni a matracgyártók, hogy valami más anyag felhasználásával tegyék stabilabbá a latex biomatracok típusait. Eleinte hideghabokkal és szivacsokkal próbálták meg elérni a kívánt tartást és a kényelmet.

A tökéletes párosításhoz egészen 1992-ig kellett várniuk a gyártó cégeknek, amikor is a Fibrelux megalkotta az első gumírozott kókuszt. Ezt követően kezdék el alkalmazni a kókusz réteget, így adva meg a matracnak a kívánt tartást és így biztosítva a megfelelő alátámasztást a gerincnek. A legoptimálisabb kényelem eléréséhez pedig a latex réteg vastagságát növelve lehetett puhítani a biomatrac komfort érzetén. És így vált ismerté a biomatrac család és tett szert ilyen mértékű keresletre világ szerte.

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: