matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok
matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok

  Budapest |   Dunakeszi |   Soroksár |   Újbuda |   MaxCity

Kosár nyitás 0 0 Ft

Latex biomatrac

Matracvásárlási tanácsok

Matracos érdekességek

Matrac hírek a nagyvilágból

Matrac ABC

Levital

Hírek a Gigamatractól

Mondhatjuk, hogy a 20. százat egyik legnagyobb felfedezése volt a Dunlop gyárnak 1932-ben, amikor is legyártották az első latex felhasználásával készült matrac prototípusát. Az addig ismert matrac alapanyagokkal szemben ez igazán úttörő felfedezésnek számított.

Nagy rugalmasságú anyag képes ellenállni a poratkák és egyéb korokozók megtelepedésének Úgy tűnt, hogy megtalálták azt az anyagot, ami képes felváltani a rugós matracok hagyományait egy korszerűbb természetes alapanyag felhasználásával. Maga a latex viszonylag lágy puha matracot eredményezett, ami nem felelt meg mindenki elvárásainak, ezért kezdtek el kísérletezni a matracgyártók, hogy valami más anyag felhasználásával tegyék stabilabbá a latex biomatracok típusait. Eleinte hideghabokkal és szivacsokkal próbálták meg elérni a kívánt tartást és a kényelmet.

A tökéletes párosításhoz egészen 1992-ig kellett várniuk a gyártó cégeknek, amikor is a Fibrelux megalkotta az első gumírozott kókuszt. Ezt követően kezdék el alkalmazni a kókusz réteget, így adva meg a matracnak a kívánt tartást és így biztosítva a megfelelő alátámasztást a gerincnek. A legoptimálisabb kényelem eléréséhez pedig a latex réteg vastagságát növelve lehetett puhítani a biomatrac komfort érzetén. És így vált ismerté a biomatrac család és tett szert ilyen mértékű keresletre világ szerte.

close Atlantic szett