Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

A matrac története lóugrásban

Az első matracnak tekinthető fekvő alkalmatosságok, időszámításunk előtt, a rómaiak házaiban tűntek fel. Ezek kitömött zsákok voltak. Általában széna vagy gyapjú volt bennük, majd a későbbiekben a módosabb polgároknál megjelentek a tollal töltött zsákok. A középkorban, szinte csak a tollal töltött zsákokat használták, viszont a zsákok anyaga minőségében sokat változott, bársonyból, selyemből majd pamut anyagból készültek.


17. század végén megjelentek a matracok hamar nélkülözhetetlenné váló kiegészítői, az ágykeretek. Ezek még egyszerű fakeretek voltak, a matracokat kötélből font háló tartotta. A matracok fejlődése sem állt meg, új természetes anyagokkal,(pamut, állatszőr, tengerifű stb.) kísérleteztek, a matracok töltetét - a varrógépek megjelenésével- steppeléssel rögzítették.


19. században az 1860-as években pedig hatalmas áttörésként megjelentek az acélrugós matracok, Heinrich Westphal kifejlesztette a bonell rugót. Még ebben az évszázadban szabadalmaztatták a táska- vagy zsákrugót.
A korabeli technológia hiányosságai miatt azonban csak jóval később, az 1940-es évek végén nőtt meg a népszerűségük.

20. század első felében a 30-as évek elején a Dunlopillo,- kaucsuk alapú habgumiból - elkészítette az első latex-matracot. Ezen matracok magas ára azonban gátolta az elterjedésüket. Az ipar fejlődése révén a rugós matracok ára kedvezőbb lett, és már ismertek voltak, a háború idején kifejlesztett olcsó szivacsmatracok is. Később a szivacsmatracokat felváltották az impregnált PU habmatracok, megjelentek a hideghabok, és egy jelentős logisztikai újítás, a vákuumcsomagolás széles körben elterjedt.

 

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: