matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok
matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok

  Budapest |   Dunakeszi |   Soroksár |   MaxCity

Kosár nyitás 0 0 Ft

Hogyan válasszunk matracot deréktáji fájdalom esetén

Matracvásárlási tanácsok

Matracos érdekességek

Matrac hírek a nagyvilágból

Matrac ABC

Levital

Hírek a Gigamatractól

Hogyan válasszunk matracot deréktáji fájdalom esetén

Hogyan válasszunk matracot ha fáj a derekunk? Érdemesebb a közepesen kemény, akár memory matrac vásárlását meggondolni, hátfájás esetén körbenézni az akciós matracok között és a tanácsokat átolvasni.

A rossz matracon történő folyamatos alvás derékfájást okozhat illetve növelheti azt. A matrac rossz alátámasztása erősítheti a helytelen alváspozíciót, megfeszítheti az izmokat és nem segíti a gerincoszlop megfelelő pizícióját, ami mind hozzájárulhat a deréktáji fájdalom kialakulásához.
Az alvási komfort is a minimálisra csökken abban az esetben ha a matrac em felel meg az egyéni preferenciáinknak.
Az olyan matrac ami kényelmes és megfelelő az alátámasztása segít a fájdalom csökkentésében, lehetővé téve a gerincoszlop struktúrájának a tényleges pihenését miközben alszunk.

A piacon található számtalan féle matrac közül iválasztani a legmegfelelőbbet nem tűnik egyszerű feladatnak. A következő tanácsok segítenek a derékfájással küzdő vásárlók számára a legjobb matrac kiválasztásában.

1 A személyes preferenciáinknak meghatározó szerepe van annak a kiválasztásában melyik számunkra a legjobb matrac. Nem létezik egy általánosan elfogadott vagy meghatározott matrac típus vagy stílus amelyik mindenkin akinek fáj a dereka egyformán segít. A derékfájós vásárlóknak olyan matracot kell választaniuk amely egfelel komfortigényüknek és lehetővé teszik számukra a tökéletes éjszakai pihenést.

2. Meg kell vizsgálni az adott matrac tényleges alkotóelemeit.A matracban az alátámasztásról a rugórendszer vagy a belső tartómag gondoskodik A rugórendszer sokban különbözhet egymástól, mind a rugók típusában a rugók számában a vastagságában illetve a habok és a mag akotóelemének eltérő sűrűségéban és rugalmasságában. Ugyanez a különbség mutatkozik a matrac kényelmi rétegét biztosító párnázórétegben. Az egyedi alkotóelemek kiválasztásában a legnagyobb szerepet mindig az egyéni preferenciáknak kell meghatározni.

3 Olyan matracot kell eresni aminek a gerincoszlop aátámasztása megfelelő. Egy jó matrac megfelelő támogatást biztosít a gerincoszlop alakját követve és segít a helyes pozíciójának megtartásában. A megfelelő alátámasztással rendelkező matrac biztosítja hogy a tartóizmok ellazuljanak és a reggeli ébredéskor ne húzodjanak és fájjanak. Addíg amíg nem léteznek tényleges klinikai utatási eredények a matracokról, néhány tanulmány rámutat arra, hogy a közepes keménységű matracok általában sokkal jobban enyhítik a derékfájdalmat mint a kemény matracok.

4. El kell érni a megfelelő egyensúlyt az alátámasztás és a kényelmi réteg között. Alvás közben az általános kényelmi komfort ugyanolyan fontos mint a megfelelő alátámasztás. Egy kemény matrac fájdalmat okozhat a kényes nyomáspontokon. A közepesen kemény matracok kényelmesebbek lehetnek egész egyszerűen azért mert lehetővé teszik a váll és a csípő számára, hogy belesüllyedjenek a matracba megtalálva a gerincoszlop helyes pozícióját. Azok a vásárlóknak akik a keményebb alátámasztást részesítik előnyben érdemes kipróbálniuk egy feszes tartómaggal rendelkező de vastagabb párnázórétegű matracot annak érdekében, hogy a gerincoszlopuk a megfelelő pozícióba kerüljön.

5 Tudni kell mikor válikk szükségessé a matrac cseréje. Ha a régi használt matracon már látszik, hogy a közepén felpuhult vagy kigödrösödött és már nem kényelmes nem nyújtja azt az alátámasztást ami kényelmes számunkra, ha gyakran keresünk új pozíciót akkor valószínűleg eljött az ideje a matrac cseréjének. Kiegészítő fedőmatraccal, vagy a matrac alatti ágyrácsok cseréjével egy darabig talán el lehet húzni a problémát de az új matracra akkor is szükség lesz a lehető leggyorsabban saját egészségünk érdekében