Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Legjobb matrac alapanyag

És újra kilyukadunk a fő kérdéshez: melyik a legjobb matrac? Milyen egy jó matrac? Létezik egyáltalán olyan, hogy jó matrac?

Ahogy azt már leírtuk, a matracok minősége mindenképpen az alapanyagon múlik. Nagyon fontos annak minősége, mind a matracmag, mind a huzat terén. Mivel a vásárlók igényeit igen széles skálába sorolhatjuk, ezért természetes, hogy a matracválaszték is folyamatosan bővül.

Vannak olyanok, akik a mai napig a jó öreg bonell rugós matracra esküsznek, mások viszont ?haladnak a korral", és szívesen veszik az újításokat, mint például az emlékezőhab. Minden esetben a belső szerkezet minősége a döntő. A rugós matracoknál a rugó vastagsága és mennyisége a mérvadó, míg a habmatracoknál a habanyag sűrűsége. Érdemes tehát ezekre a dolgokra is nagy hangsúlyt fektetni, mert az ember minimum 10 évre vesz magának matracot, és nem szeretne pár év múltán azzal szembesülni, hogy a matraca elhasználódott. Fontos továbbá figyelembe venni a matrac terhelhetőségét, és belekalkulálni, hogy kinek lesz. Egy száz kilós ember alatt egy olyan matrac, mely csak nyolcvan kilóig terhelhető hamarabb tönkre fog menni, mint egy hatvan kilós ember alatt.

Nem is olyan egyszerű, igaz? A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a matracok minősége is napról napra jobb, de természetesen a gyártók ügyelnek a felmerülő speciális keresletre is, és nem elhanyagolandó fogyasztó anyagi kapacitása sem.

A másik fontos tényező a matrac huzata. Egy jó minőségű huzat nem csak könnyebbséget jelent a vásárlónak, de megvédi a matracmagot is a nem kívánt szennyeződésektől, megnövelve ezzel annak élettartamát. Hiszen senki sem szeretne csak azért új matracot vásárolni, mert a gyerek esetleg rápisilt, vagy ráömlött a reggeli kávé. Lényeges szempont tehát a moshatóság és az átszellőzés. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy matracvásárlásnál bizony érdemes kicsit körülnézni, utána olvasni, mert utólag már kár okosnak lenni.

 

Matrac alapanyag legjobb alapanyag minőség újítás terhelhetőség átszellőzés

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: