matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok
matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok

  Budapest |   Dunakeszi |   Soroksár |   Újbuda |   MaxCity

Kosár nyitás 0 0 Ft

Matrac gerincsérvre

Matracvásárlási tanácsok

Matracos érdekességek

Matrac hírek a nagyvilágból

Matrac ABC

Levital

Hírek a Gigamatractól

Létezik egyáltalán gyógymatrac? Milyen matrac megfelelő a gerincsérvemre? Sok ehhez hasonló kérdéssel fordultak már hozzánk, és a válasz mindig ugyanaz: megfelelő alátámasztás és keménység.

Ha hátfájással, esetleg gerincsérvvel küszködik, nem kell máris a legdrágább, legspeciálisabb matrac után kutakodni. Érdemes szétnézni a kínálatban ugyan, de van, hogy a legegyszerűbb megoldás a legmegfelelőbb. A matrac feladata, hogy a testet annak minden pontján egyenletesen támassza alá és a nyomáspont különbségeket megfelelően eloszlassa. Így a tehermentesített gerincoszlopban a csigolyák éjszaka széthúzódhatnak, és a porckorongok ez által tápanyaghoz juthatnak.

Fontos továbbá a matrac keménysége illetve rugalmassága. Ha a matrac túl kemény, akkor a test kiálló részei (vállak, medence, stb.) nem tudnak megfelelően besüllyedni, az ember elfekszi őket, rájuk nehezül, nem lesz megfelelő ezen testrészek vérellátása. Ennek köszönhetően a derék nem ér el a matracig, így nem lesz megfelelő alátámasztása, az azt körülvevő izmoknak kell tartaniuk, egész éjjel munkára kényszerítve ezzel őket. Az eredmény pedig katasztrofális, az ember nem pihen egész éjjel, reggel pedig rosszabbul érzi magát, mint amikor nyugovóra tért. Idővel aztán kialakul a gerincsérv.

A megfelelő matrac a már meglévő sérvet meggyógyítani ugyan nem tudja, de jelentősen csökkenti az ezzel járó kellemetlenségeket.

 

Gerincsérv hátfájás derékfájás gerincmatrac gyógymatrac ergonómiai matrac