Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Matrac gerincsérvre

Létezik egyáltalán gyógymatrac? Milyen matrac megfelelő a gerincsérvemre? Sok ehhez hasonló kérdéssel fordultak már hozzánk, és a válasz mindig ugyanaz: megfelelő alátámasztás és keménység.

Ha hátfájással, esetleg gerincsérvvel küszködik, nem kell máris a legdrágább, legspeciálisabb matrac után kutakodni. Érdemes szétnézni a kínálatban ugyan, de van, hogy a legegyszerűbb megoldás a legmegfelelőbb. A matrac feladata, hogy a testet annak minden pontján egyenletesen támassza alá és a nyomáspont különbségeket megfelelően eloszlassa. Így a tehermentesített gerincoszlopban a csigolyák éjszaka széthúzódhatnak, és a porckorongok ez által tápanyaghoz juthatnak.

Fontos továbbá a matrac keménysége illetve rugalmassága. Ha a matrac túl kemény, akkor a test kiálló részei (vállak, medence, stb.) nem tudnak megfelelően besüllyedni, az ember elfekszi őket, rájuk nehezül, nem lesz megfelelő ezen testrészek vérellátása. Ennek köszönhetően a derék nem ér el a matracig, így nem lesz megfelelő alátámasztása, az azt körülvevő izmoknak kell tartaniuk, egész éjjel munkára kényszerítve ezzel őket. Az eredmény pedig katasztrofális, az ember nem pihen egész éjjel, reggel pedig rosszabbul érzi magát, mint amikor nyugovóra tért. Idővel aztán kialakul a gerincsérv.

A megfelelő matrac a már meglévő sérvet meggyógyítani ugyan nem tudja, de jelentősen csökkenti az ezzel járó kellemetlenségeket.

 

Gerincsérv hátfájás derékfájás gerincmatrac gyógymatrac ergonómiai matrac

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: