matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok
matrac, matrac outlet, matrac akció, memory, hideghab és rugós matracok

  Budapest |   Dunakeszi |   Soroksár |   Újbuda |   MaxCity

Kosár nyitás 0 0 Ft

Memoryfoam matracok ára

Matracvásárlási tanácsok

Matracos érdekességek

Matrac hírek a nagyvilágból

Matrac ABC

Levital

Hírek a Gigamatractól

Mennyibe is kerül egy memory matrac? Sajnos néha az ár nincs összefüggésben a minőséggel. Mint a legtöbb terméknek a piacon, így a matracoknak is az alapanyag minőségén, a méretén, a gyártón és a vele járó marketingen múlik a végleges ára.

De vajon mitől lesz az egyik olcsóbb, mint a másik? Hiszen ránézésre teljesen ugyanolyanok. Vannak bizonyos gyártók, melyek már több évtizede a piacon vannak, termékeik kiállták a vásárlók és az idő próbáját, így teljesen érthető, ha ők kicsit más árakkal dolgoznak, mint egy frissen induló vállalkozás. Ez persze nem jelent semmit, hiszen ők is árulhatnának olcsóbb matracokat, de itt is el kell mondanunk, hogy a minőség a legfontosabb. Ahogy az a többi matracnál is lenni szokott, az emlékezőhab matracoknál is a habanyag sűrűsége fogja megadni a termék minőségét. Minél sűrűbb, annál tartósabb, jobb minőségű. A sűrűség azonban nem összekeverendő a keménységgel. Egy habmatrac minőségét ennek a két számnak az összessége adja majd meg.

A jó minőségű emlékezőhabok sűrűsége 50kg/m3-nél kezdődik. Ennél kisebbet tehát nem érdemes vennünk, mert pár éven belül azzal kell majd szembesülnünk, hogy a matracunk elfáradt, kigödrösödött, mondhatni elvesztette emlékezőképességét. És természetesen egy memóriahabos matrac árát is ezek a számok fogják megadni. Ha tehát egy emlékezőhabos matrac túl olcsónak bizonyul, az nem feltétlen az akcióknak köszönhető. Mindenképpen célszerű megkérdezni az anyag sűrűségét.

A másik fontos tényező a matrac huzata. Milyen textíliából készült, antiallergén e, levehető, esetleg mosható? Ezek mind-mind fontosak, ha jó matracról és árról beszélünk. És még mindig ott vannak az egyéb költségek. A csomagolás, a szállítás, a reklámok és egyéb marketing. Ezért, kedves vásárló, mielőtt matracvásárlásra adná a fejét, gondoljon bele, hogy egy matracnak is mi mindenen kell keresztülmennie, mire eljut az ön hálószobájába.

 

Memoryfoam matracok ára akciós memory matracok emlékezőhab matracok ára