Kosár nyitás 0 0 Ft
Telefonszám  +36 20 263 58 50     Email  info@gigamatrac.hu

Tanácsok, tippek, ötletek

Mikor érdemes elgondolkozni új matrac vásárlásán?

A matrac amin alszunk nagyon fontos, Ezért kell figyelmet fordítanunk a matracvásárlás során az akciós matrac hirdetésekre melyek nem segítik szervezetünk alvás igényét. Lehet akár memory matrac lehet sokféle, lényeg, hogy olyan matracot vásároljunk ami megfelel egyedi igényeinknek.

Már közhely szinten találkozhatunk azzal az információval, mennyire fontos a matrac amin alszunk. Minden kutatás ami ezzel kapcsolatos világosan rámutat, a matrac életunk számos területét befolyásolja. A Legújabb ismeretek szerint aki nem megfelelően alszik , nem megfelelő matracot használ sokkal nagyobb valószínűséggel hízik meg. Elképesztő mennyiségű információval találkozhatunk a matracokkal kapcsolatban. Ami tovább bonyolítja a helyzetet minden matracokat értékesítő üzletben más és más gyakran egymással szöges ellentétben álló információkat hallhatunk arról melyik a jó matrac. A kemény matrac, lágy matrac, memoriahabos matrac, az akciós matrac, a zsákrugós matrac vagy a biomatracok....ki tudja? Egy vásárló akinek szüksége van egy új matracra, a második matrac üzletből kifelé már biztosan nem.
Számtalan ajánlat található akciós matracokkal, tíz vagy akár még több garanciával. Egy ügyes matracbolti értékesítő gyakorlatilag azt ad el az információ túltengésben szenvedő vásárlónak amit csak akar.
Mielőtt azonban kiválasztanánk az új matracot, először is azt érdemes tudni vajon mikor szükséges új matracot vásárolni.

Mivel a matracok nem olcsók, gyakorlatilag majdnem mindenki megpróbálja a lehető legtovább használni, még akkor is amikor a matrac már rég nem nyújtja a megfelelő alvási komfortot illetve a matractól elvárható eredeti alátámasztást. Noha úgy tűnik a matracok cseréjének halasztásával lehet pénzt spórolni, az ár amit a másik oldalon fizetünk sokszor sokkal magasabb. A rossz matrac miatti kialvatlanság, fáradság koncentráció hiány sokszor sokkal többe kerül hosszú távon mint egy megfelelő matrac.
A nemzetközi matracgyártók között általánosan elfogadott álláspont az, mely szerint a matracokat hét évente cserélni kell. Ennek többek közötti oka a gyakori használat miatt az allergén anyagok megnövkedésének szintje, a matracban kórós számban szaporodó poratkák miatt. Természetesen ez a matrac szabály csak a napi rendszerességgel használt matracra vonatkozik, a vendég illetve ritkám használt matracokat nem szükséges ilyen gyakran cserélni.
Természetesen a hét év sem garantál semmit,a matracot át kell vizsgálni bizonyos időszakonként. Ha a mindennapi használat során a matrac, gödrös, puhább már kényelmetlen illetve ha összetörten ébred érdemes a matrac cseréjén gondolkozni. Mivel mindenki folyamatosan változik, az egyébként kiváló állapotban lévő matrac is kényelmetlenné válhat pár év után. Ilyenkor ha a matracon nem találjuk a kényelmes pozíciót, nem jól alszunk vagy valami nyom a matracon, vagy puhább akkor is érdemes az igényeinknek megfelelő matracra váltani.

Összefoglalva az elsődleges szabály mikor érdemes új matracot vásárolni, minden olyan alkalommal amikor már kényelmetlenül alszunk , képtelenek vagyunk kipihenni magunkat és összetörten ébredünk. A matrac lehet használt lehet még tökéletes az első és legfontosabb saját érzésünk a matraccal kapcsolatban

Tudjon meg többet:

 • Gerinc. Egészséges matrac, anatómiai matrac, gyógymatrac

  Önnek hány gerince van?

  A matrac legfontosabb feladata a gerinc, gerincoszlop megóvása, a porckorong regenerálódásának elősegítése, amelyre a kemény matrac a megfelelő ergonómia és formakövetés hiányában szinte alkalmatlan.

  Tovább
 • 5 érv a GigaMatrac mellett

  Információk: 5 érv

  Tradícionális márkák, Egyedülálló világszínvonalú Xsensor nyomáspont mérés, Egyedülálló választék, Verhetetlen akciók, Óriási raktárkészlet

  Tovább
 • Ep. matrac egészségpénztárra, egészségpénztári matrac

  Matrac egészségpénztárra

  Matrac egészségpénztárra. EP azaz Egészségpénztár, amelyeken keresztül számos matrac, paplan és párna egészségpénztárra 100% mértékben és adómentesen elszámolható.

  Tovább
Egészségpénztári partnereink: